Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αναφορά από την 1η συνεδρίαση της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α) (03/04/2012)

Σήμερα, στις 03/04/2012, πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της ΟΜ.Ε.Α. Τον Σ.Φ.Ο.Α εκπροσώπησε ο φοιτητής Ταμιωλάκης Πάρις.
Αρχικά, αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο της ΟΜ.Ε.Α, κ. Βουγιουκλάκη Γεώργιο, ότι κάποια μέλη της ΟΜ.Ε.Α, συμμετείχαν σε ημερίδες της ομάδας αξιολόγησης του ΕΚΠΑ. Βγήκαν κάποιαν συμπεράσματα από τα οποία φάνηκε ότι η Σχολή μας είναι «πιο μπροστά» από το ΕΚΠΑ.
Στη συνέχεια ο κ. Βουγιουκλάκης είπε ότι πρέπει να σταλούν κάποια στατιστικά στοιχεία στη ΜΟΔΙΠ, όπως αριθμός φοιτητών, μαθημάτων κ.α.
Κατόπιν, ο κ. Βουγιουκλάκης είπε ότι έχει στείλει ήδη επιστολές στους διευθυντές των εργαστηρίων, με σκοπό τη δημιουργία κανονισμού ασθενών. Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει ορισμένες κλινικές.
Μετά από αυτό, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2011 – 2012. Όπως ειπώθηκε και στη συνεδρίαση, λόγω προβλήματος του server, με εξαίρεση τις 3 πρώτες γραπτές αξιολογήσεις, οι υπόλοιπες χάθηκαν. Τα συμπεράσματα από την αξιολόγηση είπαν ότι ήταν πολύ ενδεικτικά. Ο εκπρόσωπος του ΣΦΟΑ είπε ότι χωρίς τις γραπτές αξιολογήσεις, τα συμπεράσματα δεν είναι το ίδιο αξιόπιστα, όπως άμα υπήρχαν και αυτές. Η κ. Κακάμπουρα πρότεινε να γίνεται η αξιολόγηση με ερωτηματολόγιο multiple choice, και τα ερωτηματολόγια αυτά να σκανάρονται ώστε να εμφανίζονται κατευθείαν στον υπολογιστή τα αποτελέσματα. Αυτό να γίνει ώστε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση των μαθημάτων. Στην επόμενη συνεδρίαση της ΟΜ.Ε.Α, θα καταθέσει η κα. Κακάμπουρα μια ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό.  
Τελευταίο θέμα της ημερησίας διάταξης, ήταν η συζήτηση μιας πρότασης για το πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα πρέπει να βασίζεται στις δεξιότητες που θα πρέπει να έχει ο απόφοιτος οδοντίατρος. Ο κ. Βουγιουκλάκης, πρότεινε να γίνει μια ομάδα, για να βοηθήσει τους συντονιστές των μαθημάτων στην προσέγγιση αυτού του στόχου.
Στο σημείο αυτό, ο εκπρόσωπος του ΣΦΟΑ υπέβαλε 2 ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν, γιατί ορίστηκαν οι συγκεκριμένοι 2 φοιτητές (ο άλλος εκπρόσωπος του ΣΦΟΑ είναι ο φοιτητής Μιχελογιαννάκης Δημήτριος, ο οποίος σήμερα δε παρέστη στη συνεδρίαση), για να εκπροσωπήσουν το Σ.Φ.Ο.Α. στην ΟΜ.Ε.Α. Η απάντηση του κ. Βουγιουκλάκη, ήταν γιατί πρέπει να υπάρχει μια σύνδεση με την Επιτροπή Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών, οπότε οι εκπρόσωποι του Σ.Φ.Ο.Α  σε αυτή, είναι και εκπρόσωποι στην ΟΜ.Ε.Α. Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε ένα άρθρο που έχουν γράψει η κα. Κοσιώνη, η κα. Κακάμπουρα και ο κ. Βουγιουκλάκης και το οποίο έχει δημοσιευτεί στα Στοματολογικά Χρονικά                              (http://www.eoo.gr/files/pdfs/Stomatologika_Xronika/Aprilios_Iounios-2011.pdf). Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι λίγα μέλη ΔΕΠ αποστέλλουν στην ΟΜ.Ε.Α τον κατάλογο των δραστηριοτήτων τους. Η απάντηση είναι ότι στόχος είναι η δημιουργία αρχείου για όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ΔΕΠ.
Στο σημείο αυτό λύθηκε η συνεδρίαση
Ταμιωλάκης Πάρις