Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12/05/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ του ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Οδοντιατρικής Αθήνας
12. 5. 2011

Καταγγέλουμε απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την αστυνομία στην χθεσινή απεργιακή διαδήλωση. Τόνοι χημικών και ωμή βία ήταν αυτό που αντιμετώπισαν χιλιάδες διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι πάνω από 40 τραυματίες μεταξύ αυτών και 2 σε σοβαρή κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, ένας 30χρονος διαδηλωτής δέχθηκε χτυπήματα με γλομπ και άλλα αιχμηρά αντικέιμενα στο κεφάλι και διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα και χειρουργήθηκε άμεσα με τους γιατρούς να αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του, που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.



Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ προωθούν νέα πακέτα βάρβαρων μέτρων μέσο του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", επιλέγουν να πνίξουν στο αίμα όσους αντιδρούν και αγωνίζονται, φτάνοντας στο σημείο να τους απειλεί με την ίδια τους τη ζωή. Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του αντιλαϊκού μνημονίου, οι εργαζόμενοι και η νεολαία βλέπουν το παρόν τους να καταστρέφεται και το μέλλον τους να υποθηκεύεται. Η οργή και η αγανάκτηση του λαού για την κυβέρνηση έχει ξεχειλίσει και εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία, στις μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει την άγρια καταστολή και τρομοκράτηση ως αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την δημοκρατική αναισθησία της κυβέρνησης και έχουμε βιώσει την καταστολή στο πετσί μας τόσο καιρό που αγωνιζόμαστε.

Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Καταγγέλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την δολοφονική της στάση.

Δε θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του αγωνιζόμενου λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την εργασία και τις λαϊκές ελευθερίες. Δε μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν. Μας εξοργίζουν και θα μας βρουν μπροστά τους.



Υπέγραψαν: ΔΑΠ - Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, Ρ.Α.Τ - Ε.Α.Α.Κ.,
Δεν υπέγραψαν:  Π.Κ.Σ
Εκτελεστική Γραμματεία ΜΑΣ
Ανακοίνωση
Για την αστυνομική επίθεση κατά διαδηλωτών

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην Απεργία 11 Μαΐου,που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή.

Το ΜΑΣ αντιδρώντας πραγματοποίησε την ίδια μέρα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με το ΠΑΜΕ και εκπροσώπους σωματείων καθώς και παρέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύεται ο διαδηλωτής.

Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της, να τσακίσουν την λαϊκή αγανάκτηση, να φοβίσουν τα λαϊκά στρώματα και τους φοιτητές.

Μπροστά στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης - πλουτοκρατίας- ΕΕ θα αξιοποιηθεί και το καρότο της "συναίνεσης" - της "κοινωνικής ειρήνης" και το μαστίγιο της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Απάντηση πρέπει να δοθεί με ζωντανό, οργανωμένο, πολιτικοποιημένο αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών παντού. Έχουμε δύναμη. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. 


Υπέγραψαν: Π.Κ.Σ (ορίζουμε αντιπρόσωπο)
Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ - Ν.Δ.Φ.Κ., ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, Ρ.Α.Τ - Ε.Α.Α.Κ.

Δ.Σ. ΣΦΟΑ
12/ 5 / 11

Βάσει και της καταγγελίας που υπογράφθηκε από το ΣΦΟΑ, συμμετέχουμε στη σημερινή απογευματινή πορεία στις 18:00 στα Προπύλαια, ως διαμαρτυρία για τη δολοφονική επίθεση στη χθεσινή πορεία.
Υπέγραψαν:ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΑΑΚ
Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ*,  ΠΚΣ
* Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να παρευρεθεί, δεν είναι θέμα να επικυρωθεί από ΔΣ.