Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 04/05/2011

ΔΣ ΣΦΟΑ 4-5-2011
Πρόταση ΔΑΠ
  Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 να πραγματοποιηθεί Γ.Σ. Φοιτητών στο ΑΕΠ ώρα 12:30 με την ήδη ορισμένη θεματολογία συν την πανεργατική απεργία της Τετάρτης 11/5. Την ώρα της Γ.Σ. να μην πραγματοποιηθούν παραδόσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, κλινικές προαιρετικά. Παρασκευή δεν ήταν δυνατόν να γίνει η ΓΣ λόγω προόδου στο 2ο Έτος.

Υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ 
Δεν υπέγραψαν: ΠΑΣΠ,  Ρ.Α.Τ-Ε.Α.Α.Κ
Απόντες: ΠΚΣ

Η Ισορροπία υπογράφει τη συγκεκριμένη πρόταση για τη μέρα αυτή, λόγω της δυσκολίας του τετάρτου έτους να ολοκληρώσει τις φετινές του εργασίες στην κλινική.

ΠΡΟΤΑΣΗ Ριζοσπαστικής Αριστερής Τομής - Ε.Α.Α.Κ 

Θεωρούμε ότι η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης του ανώτερου οργάνου του Σ.Φ.Ο.Α, που είναι διαδικασία πολιτική και δημοκρατική, πρέπει να γίνεται διακόπτοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς δεν αποτελεί κάτι ξέχωρο από τη Σχολή και τη λειτουργία της. Στην εκπαιδευτική διαδικασία, εντάσσεται και το ίδιο το κομμάτι των κλινικών και  - ακριβώς - επειδή αντιλαμβανόμαστε την πίεση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλινικοί φοιτητές, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο καθεστώς που επικρατεί στη σχολή πρέπει να αλλάξει. Κάτι τέτοιο δε θα συμβεί αν κάθε φορά οι Γ.Σ. γίνονται με τις κλινικές προαιρετικές, αλλά ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία, στην οποία τα δικαιώματα νεολαίας κ' εργαζομένων ταυτίζονται και η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προχωράει συνεχώς στη Σχολή (βλ. περικοπή συγγραμμάτων), κρίνουμε απαραίτητο η Γ.Σ. που έχει οριστεί για τις 5-5-2011, και ώρα 12:30, στο ΑΕΠ, να γίνει με τις κλινικές κλειστές, και από εκεί κ' έπειτα, ο ίδιος ο Σύλλογος να αναλάβει τις αναπληρώσεις των ωρών και να εξασφαλίσει ότι κανένας φοιτητής δε θα μείνει πίσω στις κλινικές, λόγω κινητοποιήσεων κ' διαδικασιών του Σ.Φ.Ο.Α. Για να κατορθώσουμε να κινητοποιηθούμε και να πετύχουμε νίκες, θέλουμε μαζικές, αποφασιστικές, δημοκρατικές κ' βαθιά πολιτικές διαδικασίες.

Υπέγραψαν:  Ρ.Α.Τ - Ε.Α.Α.Κ
Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ - Ν.Δ.Φ.Κ, ΠΑΣΠ,  ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΠΚΣ

Πρόταση ΠΑΣΠ

Επιμένουμε στην προηγούμενη πρότασή μας σχετικά με την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης 05/05/2011 στις 12:30 μ.μ. με κλειστά τα εργαστήρια, κλινικές, σεμινάρια και παραδόσεις καθώς θεωρούμε πολύ σοβαρή τη θεματολογία της συνέλευσης και για το λόγο αυτό πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές απ' όλα τα έτη.

Υπέγραψαν: ΠΑΣΠ
Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΑΑΚ, ΠΚΣ