Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 21/03/2016

Κατατίθενται ψηφίσματα από ΜΑΣ:

1. Πέρασε
2. Πέρασε
3. Δεν πέρασε
4. Δεν πέρασε

2.




















3.




















Τοποθέτηση ΡΑΤ-ΕΑΑΚ:
Η ΠΚΣ επιμένει να "κατεβάζει" μέσα από Δ.Σ. ολόκληρη πολιτική τοποθέτηση, την οποία ΔΕΝ έχει συζητήσει ο σύλλογος, για ακόμα μια φορά. Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος μας πρέπει να συζητήσει και να πάρει θέση για αυτά τα θέματα, για την ανεργία, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα. Αυτό, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη διαδικασία μιας Γενικής Συνέλευσης  όπου ο ίδιος ο κόσμος θα τοποθετηθεί και θα παράξει πολιτική για τον εαυτό του, χωρίς να χρειάζεται έτοιμα πολιτικά πλαίσια από Δ.Σ. που τους καπελώνουν. Επίσης, θεωρούμε ότι το οποιοδήποτε οικονομικό αίτημα, εάν δε συνδέεται με την ευρύτερη πολιτική που ακολουθείται και δεν βάζει πολιακά αιτήματα, θα είναι ενσωματώσιμο. Επίσης, τα αιτήματα αυτά θα πρέπει να τα επιβάλλει ένα οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και όχι να επαναπαύονται στις αυταπάτες της αστικής νομιμότητας και του αστικού κοινοβουλίου.

Τοποθέτηση ΠΚΣ:
Το Δ.Σ. είναι όργανο του Φ.Σ. , το οποίο συνεδριάζει και συζητά για τα προβλήματα του Φ.Σ. Καλούνται οι φοιτητές να δράσουν ενωμένοι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ αξιοποιούν κάθε όργανο που συμμετέχει για να αποκαλύπτει τα σχέδια της Κυβέρνησης - Ε.Ε. και σχεδιάζει την απάντηση απέναντι σε αυτά. Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ είναι άφαντοι, καθώς απ' το Γενάρη ήταν θερμοί υποστηρικτές της αριστερής κυβέρνησης και δεν καλούν τους φοιτητές να πάρουν δράση. Καλούμε τους φοιτητές να βγάλουν συμπέρασμα και να απομονώσουν δυνάμεις που βάζουν εμπόδια στη δράση μας

4.




















Τοποθέτηση ΡΑΤ-ΕΑΑΚ:
Η λογική του ΜΑΣ και της ΚΝΕ ότι με εκπροσώπους "μαχητές" στα Διοικητικά Συμβούλια και με "αγωνιστικές" αποφάσεις παίρνονται μέσα σε κλειστά γραφεία - παραγοντομαζέματα των παρατάξεων και σχημάτων θα ανασυγκροτηθούν οι Σύλλογοι είναι ξεκάθαρα οπορτουνιστική. Αμφισβητούμε και το κατά πόσο είναι αγωνιστική μια απόφαση από τη στιγμή που υπογράφεται και από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμια, και μάλιστα το ΜΑΣ αρνείται να επεκτείνει πολιτικά το πλαίσιό της μόνο και μόνο για να το ψηφίσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν είναι σωματεία, αφού οι φοιτητές δεν έχουν ενιαία συμφέροντα και γι' αυτό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές ξεχωριστά από τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους.

Τοποθέτηση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:
Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν είναι σωματεία, αφού οι φοιτητές δεν έχουν ενιαία συμφέροντα και γι' αυτό δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκλογές ξεχωριστά από τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους.