Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα Προέδρου της Οδοντιατρικής Σχολής προς το ΣΦΟΑ

ΠΡΟΣ τον ΣΦΟΑ

Αγαπητοί ϕοιτητές,

Επειδή πληροϕορήθηκα ότι, η τοποθέτησή μου στη σύγκλητο της  18.11.2013    παρερμηνεύθηκε, θα ήθελα να καταθέσω εγγράϕως ακριβώς ότι είπα:

«Στους δυόμιση μήνες απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων ήμουν από αυτό τον πυρήνα των μελών της συγκλήτου που κατανοούσα μεν απολύτως την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων  και την θεωρούσα νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, όμως διαϕωνούσα με τις καταλήψεις των σχολών από αυτούς. Σε όλες μου τις τοποθετήσεις, όλο αυτό το διάστημα, επίμονα ζητούσα οι σχολές να είναι ανοιχτές και να μη παρακωλύεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, όπου ήταν δυνατόν να γίνεται χωρίς τη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων.

 Συγκεκριμένα,  επανειλλημένα είχα τονίσει στη σύγκλητο την ιδιαιτερότητα της Οδοντιατρικής Σχολής (ταλαιπωρία ασθενών, αμοιβές συμβασιούχων, κίνδυνο απώλειας 6μήνου λόγω της ιδιαιτερότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας –κλινική και εργαστηριακή). ΄Ολες αυτές οι θέσεις μου είναι γνωστές στα μέλη της Συγκλήτου και καταγραμμένες.

Με αϕορμή όμως τις σημερινές εξελίξεις, θέλω να πω ότι συμϕωνώ με όλα απολύτως τα μέλη της συγκλήτου που τοποθετήθηκαν  και να πω ότι και κατά τη δική μου άποψη η λίστα του ΑΣΕΠ που κυκλοϕόρησε σήμερα αιϕνίδια το υπουργείο δείχνει την ανευθυνότητα, προχειρότητα και επιπολαιότητα στον τρόπο μοριοδότησης, αλλά και στη τελική κατάταξη.  Επιπλέον, η αιϕνίδια δημοσίευσή της σήμερα πριν τη ΓΣ των διοικητικών υπαλλήλων δείχνει  πιθανά, τη πρόθεση να διασπαστούν οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Τέλος, επειδή το Υπουργείο Παιδείας  τις τελευταίες μέρες εξαπέλυε απειλές ότι : ΄Οποιος παρεμποδίσει την Τρίτη το πρωί 19.11.2013 μέλη ΔΕΠ, ϕοιτητές κ.ά. να προσέλθουν στην εργασία τους  στις Σχολές του ΕΚΠΑ  θα συλλαμβάνεται , θέλω να πω, ως Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής, ότι με τα ΜΑΤ στο προαύλιο ή αστυνομικούς έξω από τα αμϕιθέατρα δεν θα επιτρέψω υπό αυτές τις συνθήκες τη λειτουργία της  Σχολής και παρακαλώ να καταγραϕεί στα πρακτικά.».

Αυτή ακριβώς ήταν η τοποθέτησή μου και σας την κοινοποιώ εγγράϕως, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια. Προς επιβεβαίωσή αυτών μπορεί κανείς να ανατρέξει στα πρακτικά της Συγκλήτου, όπου και είναι καταγεγραμμένη (Γραμματέας Συγκλήτου κ. Ελευθερίου).

Ουδέποτε εξέϕρασα άποψη για το αν, η Οδοντιατρική Σχολή μπορεί να λειτουργήσει ή όχι στην περίπτωση που μπουν σε διαθεσιμότητα κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους της. Και αυτό γιατί δεν έχω καμία απολύτως επίσημη ενημέρωση, για το ποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους θα αποχωρήσουν και αν θα αποχωρήσουν. Όταν αυτό θα συμβεί τότε μόνο θα μπορέσω να εκϕράσω την άποψή μου.

Η Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής

Καίτη Καραγιάννη

Καθηγήτρια