Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 19/11/2013

ΠΡΟΤΑΣΗ (Δεν πέρασε)
Καλούμε σε Γενική Συνέλευση το Σ.Φ.Ο.Α. την Τετάρτη 20/11/2013 και ώρα 13:00 στο ΑΕΠ.
Θεματολογία: 
  • Απεργία διοικητικών υπαλλήλων
  • Εξελίξεις στην Παιδεία (παραίτηση Συγκλήτου, απειλές για αστυνομικές επεμβάσεις στις σχολές)
  • Θέματα σχολής
Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ
Δεν υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διότι:

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε ότι ο Σύλλογος επί της βάσης της κουβέντας εκφράστηκε την περασμένη Τετάρτη με μαζική συμμετοχή και υπερψήφισε με μεγάλη διαφορά την πρόταση που ανέφερε ότι επιθυμεί να γίνει προσπάθεια να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στο βαθμό που μπορεί να καταστεί αυτό εφικτό.
Πιστεύουμε ότι το να γίνονται γενικές συνελεύσεις κάθε 6 - 7 μέρες δεν αποσκοπεί στην ειλικρινή ενημέρωση των φοιτητών αλλά αντίθετα οδηγεί σε φαινόμενα μη απαρτίας ή στην καλύτερη περίπτωση να διεξάγονται οι γενικές συνελεύσεις με οριακή συμμετοχή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Πέρασε)
Εμείς προτείνουμε τη διεξαγωγή συζήτησης - ενημέρωσης παρουσία της διοίκησης της σχολής, μελών ΔΕΠ και διοικητικού προσωπικού ώστε να γνωστοποιηθεί σε όλους ποια είναι η κατάσταση και τι προτιθέμεθα να πράξουμε επ' αυτού, ώστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία αρνείται να υπογράψει για πολλοστή φορά πρόταση για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Σ.Φ.Ο.Α.
Συγκεκριμένα, από την προηγούμενη Γ.Σ. ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για την ενημέρωση των φοιτητών, αλλά προτιμούν αόριστες κουβέντες και γενικολογίες. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ στο σημερινό Δ.Σ. δήλωσε ότι έχει και "σημαντικότερες δουλειές να κάνει", δήλωσε ανενημέρωτος για τις απειλές του Υπουργού Παιδείας για αστυνομική επέμβαση και συλλήψεις στις σχολές, ανενημέρωτος για την παραίτηση της Συγκλήτου, ανενημέρωτος για την απόλυση 24 στους 38 διοικητικούς - μόνο από την Οδοντιατρική.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσπαθεί να αντικαταστήσει τη Γενική Συνέλευση -που είναι το αποφασιστικό όργανο του Σ.Φ.Ο.Α.- με κουβέντες και συζητήσεις.

Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ
Δεν υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνείται να συμπράττει σε τακτικές που οδηγούν στον ευτελισμό των Γενικών Συνελεύσεων. Το αν ενδιαφέρεται ή όχι για την ειλικρινή ενημέρωση των φοιτητών αποδεικνύεται από την παρουσία μας σε όλες τις προσπάθειες για διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς και από την πρόταση που καταθέσαμε σχετικά με το πρόβλημα της σχολής μας από αρχές Σεπτέμβρη.
Στους λαϊκισμούς που προαναφέρονται θα απαντήσουμε λέγοντας ότι δεν είμαστε "επαγγελματίες συνδικαλιστές", προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με την ευθύνη και τη σοβαρότητα που απαιτείται και όχι με αόριστες καταγγελίες που σκοπό έχουν να ικανοποιούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Αν ενδιαφέρονταν για ειλικρινή ενημέρωση και από κοινού προσπάθεια για συζήτηση και επίλυση του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε περιέλθει, θα υπέγραφαν την πρόταση για διεξαγωγή συζήτησης - ενημέρωσης παρούσα της διοίκησης της σχολής, μελών ΔΕΠ και διοικητικού προσωπικού.

Υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

Για τη διεξαγωγή της παραπάνω Γενικής Συνέλευσης κατατίθεται χαρτί με 31 υπογραφές και καλείται την Τετάρτη 20/11/2013 και ώρα 13:00 στο ΑΕΠ.

Υπογράφουν όλοι