Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 08/03/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

        Την Τετάρτη 06/03/2013, στη συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.Φ.Ο.Α. με μερίδα καθηγητών και τη διοίκηση της Σχολής με αφορμή την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σ.Φ.Ο.Α. 05/03/2013 για κατάληψη της Σχολής την Πέμπτη 07/03/2013 και το Σαββατοκύριακο 09/03 και 10/3 ενάντια στη λειτουργία της Σχολής με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια, ενώ παράλληλα η Διοίκηση απολύει εργαλειοδότρια λόγω έλλειψης χρημάτων. Εν προκειμένω, στη Σχολή γίνονται Σεμινάρια Διά Βίου Μάθησης επί πληρωμή για να καλυφθούν κενά υποχρηματοδότησης.
        Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας των καθηγητών και της Διοίκησης για την τρομοκρατίας, τις απειλές και την πρόθεση καταστολής των κινητοποιήσεων που μέσα από συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών αποφασίζονται. Ακόμη, από μεμονωμένους καθηγητές εκφράστηκε η πρόθεση να εισέλθει η αστυνομία στην κατειλημμένη σχολή. Το γεγονός αυτό είναι μέρος της γενικότερης τρομοκρατίας και επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας που εξαπολεί η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
        Απέναντι στη στάση τους αυτή, ο φοιτητικός σύλλογος πρέπει να απαντήσει συγκροτημένα, μαχητικά και δυναμικά.

Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ
Δεν υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Την καταγγελία αυτή στηρίζουν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις.


ΠΡΟΤΑΣΗ

        Τα γεγονότα που συνέβησαν την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην ανεπίσημη συνάντηση μελών ΔΕΠ και Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά στο σώμα του Σ.Φ.Ο.Α. Καλούμε το Σ.Φ.Ο.Α. να δώσει το μαζικό παρόν στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 13 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο ΑΕΠ. Επιπλέον, τα γεγονότα να ενταχθούν στην Ημερήσια Διάταξη της Γ.Σ. Ως εκ τούτου και επειδή διαφωνούμε με την καταγγελία των όσων συνέβησαν στη συνάντηση αποκλειστικά και μόνο από το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ο.Α., καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να αναφερθούν σ' αυτά στη Γ.Σ. και να αποφασίσει το σώμα γι' αυτά.

Υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ, ΠΚΣ