Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 26/03/2015

Κατατίθενται ψηφίσματα από το ΜΑΣ:
















(Δεν πέρασε)





ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΡΕΙΑ»

Η πρόταση του ΜΑΣ για υποστήριξη της τροπολογίας του ΚΚΕ έρχεται σε μία περίοδο κινηματικής νηνεμίας. Υπάρχει μια πλήρης υποχώρηση τόσο του φοιτητικού όσο και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Βασικός παράγοντας που ενισχύει αυτή την κατάσταση είναι η καλλιέργεια της λογικής της ανάθεσης και των κοινοβουλευτικών αυταπατών. Σε αυτό το καθεστώς, η πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ και ζητάει το ΜΑΣ να υποστηρίξουμε, ανεξάρτητα από το αν είναι «σωστή και δίκαιη» απ’ τη σκοπιά του φοιτητικού κινήματος, στην πραγματικότητα ενισχύει ακριβώς την αντίληψη των κοινοβουλευτικών αυταπατών και του λεγόμενου αριστερού κοινοβουλευτισμού στη λογική του «πιο αριστερού ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, ακυρώνει ουσιαστικά την αυτοτελή δράση του φοιτητικού κινήματος και την αναγκαιότητα των μαζικών αγώνων αφού επί της ουσίας καλεί το φοιτητικό κίνημα να υποστηρίζει νόμους, νομοσχέδια κλπ., δηλαδή να γίνει συμπληρωματική «αριστερή δύναμη» του κοινοβουλίου.
Η συμπλήρωση που προτείνει η ΕΑΑΚ δε διαφοροποιείται επί της ουσίας σε τίποτα από την αρχική πρόταση. Επιπλέον η απογειωμένη και υπερεπαναστατική φλυαρία περί «κατάργησης τη ατομικής ιδιοκτησίας», όταν αποτυπώνεται σε ένα ψήφισμα για ένα επιμέρους ζήτημα, στην πραγματικότητα υποβαθμίζει και εκφυλίζει ένα στρατηγικό στόχο του κομμουνιστικού κινήματος. Συμπληρωματικά, η πρόταση αυτή σπέρνει και ενισχύει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια αφού βάζει σαν «καθήκον» του φοιτητικού κινήματος την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας ως αναγκαία προϋπόθεση διεκδίκησης βασικών ζωτικών συμφερόντων και δικαιωμάτων του.

















(Δεν πέρασε)




Τοποθέτηση ΡΑΤ-ΕΑΑΚ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:
Ο Σύλλογος έχει τοποθετηθεί για μία σειρά ζητημάτων μέσα από αποφάσεις γενικών του συνελεύσεων. Δεν γίνεται να ψηφίζεται τύπος πάλης, διεκδικητικό ή άλλου τύπου πλαίσιο μέσα από το διοικητικό συμβούλιο, διότι δεν είναι αυτό το βασικό όργανο του Συλλόγου και οι αποφάσεις αυτές δε θα χρησιμοποιηθούν για κάποια κινητοποίηση του ΣΦΟΑ. Όλη η εξουσία στις Γ.Σ.