Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 21/10/2014

Η συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Υπογράφουν: ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

Προτείνεται νέα Γ.Σ. την Τετάρτη 5/11 στη 13:00 στο ΑΕΠ με θεματολογία:
  1. Ζητήματα Σχολής (με εξειδίκευση μέσα από συνελεύσεις ετών)
  2. Κεντρικά Φοιτητικά Ζητήματα (διαγραφές, σίτιση-στέγαση, συγγράμματα κλπ)
  3. Ζητήματα μέσα στην κοινωνία που μας πλήττουν και σαν φοιτητές.
Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

Ψηφίσματα από ΠΚΣ
Ψήφισμα 1
Κινητοποίηση την Πέμπτη 23/10 στις 9:00 στην Πρυτανεία μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους για την υποχρηματοδότηση, για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια και για την αύξηση καταστολής απέναντι σε φοιτητές.

Υπογράφει: ΠΚΣ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ

Ψήφισμα 2
Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα. Δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με ψίχουλα.
Διεκδικούμε:
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές.
  • Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούνε σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστίες.
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών.
  • Έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές.
  • Καμιά εφαρμογή του νόμου-πλάσιο και σχεδίου "Αθηνάς". Να μην περάσουν οι οργανισμοί των ιδρυμάτων. Ούτε σκέψη για νέο σχέδιο ---.












Υπογράφει: ΠΚΣ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ

Τοποθέτηση ΠΚΣ
Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις των ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ για τη στάση απέναντι σ' ένα Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, που έχουν πάρει απόφαση πάνω από 700 φορείς, εκ των οποίων οι 39 είναι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Αναρωτιόμαστε σε ποιο απ' τα αιτήματα διαφωνούν οι συνάδελφοι ή σε ποια ενότητα γενικά και αόριστα καλούν. Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ' τη στάση αυτή. Τους ενοχλεί που δεν είναι συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δεν κάνουν τίποτα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για το μόνο που παλεύουν είναι για να πέσει η Κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους φοιτητές να βουλιάξουν το Σύνταγμα 1η Νοέμβρη, να ακουστεί η δική μας φωνή.

Τοποθέτηση ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
Οι δυνάμεις της ΠΚΣ-ΜΑΣ-ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΠΑΜΕ, αντίστοιχα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική αναμονή, έτσι κι' αυτές καλλιεργούν την αναμονή για τη "λαϊκή εξουσία" μέσα από κινητοποιήσεις-"πιστόλια" στον αέρα χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Ο ΣΦΟΑ ποτέ δεν μπήκε κάτω απ' την ομπρέλα του ΠΑΜΕ και οποιασδήποτε κομματικής κινητοποίησης. Δε θα γίνει αυτό τώρα, ούτε μέσα από ΔΣ.

Κινητοποίηση του ΣΦΟΑ την Πέμπτη 23/10 στις 12:00 μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ. και τους μαθητές στην Πρυτανεία και συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6:00 στα Προπύλαια.

Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ
Δεν υπογράφει: ΠΚΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Καταθέτουμε ψήφισμα στον ΣΦΟΑ ως επιτροπή 3ου έτους ότι με απόφαση συνέλευσης έτους που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 17/10/2014, τα σεμιναριακά μαθήματα της Φυσιολογίας Στοματογναθικού Συστήματος (5ο εξάμηνο) να γίνονται προαιρετικά, χωρίς λήψη απουσιών.

Υπογράφουν: Επιτροπή 3ου έτους, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ