Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 01/04/2013

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Κούτουλας Κωνσταντίνος
ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: Σταύρου Μιχάλης
ΠΚΣ: Κεφάλου Ισμήνη
ΠΟΡΕΙΑ: Σουλιώτη Μυρτώ

1η τοποθέτηση: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Νταγιάντης Γιώργος)
2η τοποθέτηση: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ (Παλαβιτσίνη Μαριλίναμ Γεωργακάκης Θοδωρής)
3η τοποθέτηση: ΠΚΣ (Κωτσαντή Μαριλένα)
4η τοποθέτηση: ΠΟΡΕΙΑ (Σουλιώτη Μυρτώ)
5η τοποθέτηση: Αγωνιστικές Κινήσεις (Μπέλεση Χρύσα)
6η τοποθέτηση: Ανέντακτος Φοιτητής

Ακολούθησε κατάθεση ψηφισμάτων:

ΨΗΦΙΣΜΑ 1ο (ΡΑΤ-ΕΑΑΚ)

Ο Σ.Φ.Ο.Α. έχει όργανα τα οποία συνεδριάζουν για να αποφασίζει για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Η συνεδρίαση των οργάνων του, όπως η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και είναι αναγκαίο να γίνεται σε μέρες και ώρες λειτουργίας της Σχολής, ώστε να μπορεί να συμμετέχει η πλειοψηφία του Συλλόγου.
Θεωρούμε απαράδεκτη την εκδικητική στάση του Συλλόγου των μελών ΔΕΠ, ο οποίος προσπαθεί να μας "τιμωρήσει" επειδή συνεδριάζουμε.
Αποφασίζουμε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων να μην πραγματοποιείται καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα, δηλαδή παραδόσεις, σεμινάρια, εργαστήρια και κλινικές. Η μέρα και η ώρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης θα καθορίζεται με κυλιόμενο πρόγραμμα σε μέρες αλλά και ώρες, είτε από το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε από απόφαση της ίδιας της Γενικής Συνέλευσης, είτε από άτομα που μαζεύουν υπογραφές για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση μετά τη λήξη της συνέλευσης.
Μετά τη λήξη της συνέλευσης θα συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα μέλη ΔΕΠ υποχρεούνται να βρίσκονται στη θέση τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ 2ο (ΡΑΤ-ΕΑΑΚ)

Η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης στοχεύει στην κουβέντα μεταξύ των μελών του Σ.Φ.Ο.Α. και έχει αποφασιστικό χαρακτήρα στα ζητήματα που τίθενται στην εκάστοτε διαδικασία. Οι αποφάσεις του Σ.Φ.Ο.Α. οφείλουν να αποτελούνται από ολοκληρωμένες τοποθετήσεις οι οποίες θα αναλύουν τα αιτήματα καθώς και την απόληξή τους, δηλαδή τις μορφές πάλης που ανά περίοδο χρησιμοποιεί ο Σύλλογος. Πέρα από τα πολιτικά πλαίσια που τίθενται προς ψήφιση, είναι δυνατόν να κατατίθενται και ψηφίσματα γενικού ενδιαφέροντος, με την προϋπόθεση ότι δεν αντιτίθενται σε κάποιο από τα πολιτικά πλαίσια.

ΨΗΦΙΣΜΑ 3ο

Να γίνει διεξαγωγή συζήτησης σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών την Τρίτη 9/4 και ώρα 17:30.

ΨΗΦΙΣΜΑ 4ο (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)

Οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνονται εκτός εκπαιδευτικών διαδικασιών, μετά το πέρας τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ 5ο

Το κάθε πλαίσιο που θα κατεβαίνει να ψηφίζεται κατ' αρχήν, και αυτό που θα πλειοψηφεί θα ψηφίζεται στη συνέχεια κατ' άρθρο.

Ακολούθησε ψηφοφορία επί των ψηφισμάτων:

Μεταξύ 1ου και 4ου:
Ψήφισμα ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: 101
Ψήφισμα ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 84

Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα της ΡΑΤ-ΕΑΑΚ.

Το ψήφισμα 2 δεν πέρασε.
Το ψήφισμα 3 πέρασε.
Το ψήφισμα 5 πέρασε.

Ακολούθησε επί της αρχής ψηφοφορία των πλαισίων:

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 61
ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: 73

Ακολούθησε ψηφοφορία επί αιτημάτων τα οποία υπερψηφίστηκαν στο σύνολό τους. (Κατατίθεται το πλαίσιο στα πρακτικά.)

Υπογράφουν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ