Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γ.Σ. ΣΦΟΑ 09/05/2012

Ημερίσια διάταξη
Θέματα της ημερήσιας διάταξης τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης της 5ης συνεδρίασης της ΕΠΠΣ ώστε να αποφασίσει ο σύλλογος.



Προεδρείο
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Δημόπουλος Γιάννης, Ομιλητής: Μιχελογιαννάκης Δημήτρης
ΠΑΣΠ: -
ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: Νομικού Κατερίνα, Ομιλητής: Γεωργακάκης Θεόδωρος
ΠΚΣ: -, Ομιλητής: Κωτσαντή Μαριλένα
ΠΟΡΕΙΑ: -, Ομιλητής: Σουλιώτη Μυρτώ
Ανεξάρτητος


1η τοποθέτηση: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
2η τοποθέτηση: ΠΟΡΕΙΑ
3η τοποθέτηση: ΠΑΣΠ
4η τοποθέτηση: ΕΑΑΚ
5η τοποθέτηση: Ανένταχτος
6η τοποθέτηση: ΠΚΣ


Η γενική συνέλευση δεν είχε απαρτία και δεν αποφάσισε.


Υπέγραψαν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ, ΠΚΣ
Απόντες: ΠΑΣΠ


Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ζητήθηκε από ο μέλος του ΣΦΟΑ να αναρτηθεί στο blog του ΣΦΟΑ η σελίδα απ' τα πρακτικά που ψηφίστηκε κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος και αφορά στη διαδικασία προώθησης των προτάσεων των παρατάξεων προς τα όργανα συνδιοίκησης. Το μέλος αυτό ζητά το ψήφισμα αυτό να δεσμεύει τα μέλη των παρατάξεων και καταγγέλει τη συμπεριφορά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που δήλωσε, στη Γ.Σ. του ΣΦΟΑ στις 9/5, ότι δεν την τηρεί.


Υπέγραψαν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ, ΠΚΣ
Απόντες: ΠΑΣΠ


Θέση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ


Το τι θα πράττει μια φοιτητική παράταξη ως φοιτητική παράταξη είναι θέμα της ίδιας. Κάθε φοιτητής, κάθε παράταξη, κάθε πρόσωπο γενικότερα, έχει την ελευθυερία βούλησης να προτείνει ότι την εκφράζει χωρίς να παίρνει την "άδεια" Γενικής Συνέλευσης. Η Γενική Συνέλευση δεσμεύει τους εκπροσώπους της και όχι τις παρατάξεις. Άρα ως ΔΑΠ κάνεις πρόταση ΔΑΠ, ως εκπρόσωπος του συλλόγου εκφράζεις αυτό που πιστεύει ο σύλλογος.


Υπέγραψαν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δεν υπέγραψαν: ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ, ΠΚΣ
Απόντες: ΠΑΣΠ


Πρόταση


Ο εκπρόσωπος στην ΕΠΠΣ, Ταμιωλάκης Πάρις, στην αυριανή συνεδρίαση (10/5/2012) της ΕΠΠΣ, δεν θα εκφέρει άποψη ως προς τα θέματα της ημερίσιας διάταξης (ούτε υπέρ, ούτε κατά, ούτε κατά συνείδηση), γιατί ο Σύλλογος, δεν έχει αποφασίσει γι' αυτά, και έχει ψηφιστεί πρόταση στη φετινή Γ.Σ. που δεσμεύει τους εκπροσώπους να λένε στην ΕΠΠΣ μόνο όσα έχει αποφασίσει ο Σύλλογος στη Γ.Σ.
Επίσης μετά την αυριανή συνεδρίαση της ΕΠΠΣ, θα παραιτηθεί του αξιώματος του εκπροσώπου στην ΕΠΠΣ καθώς δε μπορεί να εκπροσωπήσει ένα Σύλλογο ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για τα θέματα που τον αφορούν, κάτι που φάνηκε και στη σημερινή (9/5/2012) Γ.Σ. του ΣΦΟΑ όπου δεν υπήρχε απαρτία.