Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πρακτικά Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 31/5/2011

Η Γ.Σ. ΣΦΟΑ που ήταν ορισμένη για σήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.

Μετά από ενυπόγραφη αίτηση των φοιτητών (50 τον αριθμό), το Δ.Σ. καλεί Γ.Σ. ΣΦΟΑ την Πέμπτη 2/6/2011 και ώρα 13:00 στο ΑΕΠ, με θεματολογία:
  • θέση ΣΦΟΑ για τις τελευταίες εκλογές (έγκυρες ή μη, επανάληψη ή όχι, κυρώσεις ή μη για απόπειραα νοθείας, ενδεχόμενη αλλαγή εκλογικού συστήματος)
  • εμφυτεύματα στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών
  • συγγράμματα

Υπέγραψαν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ**, ΠΑΣΠ*, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
ΠΚΣ: Δεχόμαστε την απόφαση του συλλόγου αλλά δεν υπογράφουμε γιατί δεν υπάρχουν ονομαστικοί αντιπρόσωποι στο ΔΣ.



* Η ΠΑΣΠ θα συμμετάσχει κανονικά στην διαδικασία, αφού είναι απόφαση του Συλλόγου, αλλά διαφωνέι κάθετα στον τρόπο με τον οποίο μαζεύτηκαν οι υπογραφές. Ενώ είχε οριστεί Γ.Σ. σήμερα Τρίτη 31/5 και οι υπογραφές είχαν αρχίσει να μαζεύονται ήδη από χθες, σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του ΔΣ ΣΦΟΑ, σαμποτάροντας την συγκεκριμένη Συνέλευση. Επίσης, είναι αντίθετη στη θεματολογία της ΓΣ που κλήθηκε αφού δεν αναφέρονται καθόλου τα θέματα της επικαιρότητας, οι κινητοποιήσεις των ημερών, καθώς και τα εκπαιδευτικά συλλαλτήρια που έχουν κληθεί. Συμφωνούμε στη μέρα της Συνέλευσης αλλά όχι και στην ώρα.

Υπέγραψε: ΠΑΣΠ


Πρόταση ΠΑΣΠ
Η ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής προτείνει την κατάθεση στα πρακτικά χαρτιού - απόδειξη με τις σφραγίδες που βρέθηκαν στο Volcano την ημέρα πριν από τις εκλογές, αφού πρώτα φωτοτυπηθεί.

Υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Δεν υπέγραψαν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ


**ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΠ
Θεωρούμε τραγικό και ανώριμο όταν το ΔΣ του Συλλόγου έχει αποφασίσει συγκεκριμένη ώρα και μέρα για τη διεξαγωγή ΓΣ φοιτητών, η Ισορροπία επειδή δε συμφωνεί να μαζεύει υπογραφές για αλλαγή της ημερομηνίας, Εαν ο καθένας ακολουθεί τέτοιες πρακτικές δε θα πραγματοποιηθεί ΠΟΤΕ ΓΣ. Επίσης διαφωνούμε με τι θεματολογία γιατί είναι γελοίο με τις σημερινές συγκυρίες (π.χ. αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα) εμεία να συζητάμε μισό μήνα μετά για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Υπέγραψε: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΚΣ
Δεχόμαστε τη ναπόφαση του συλλόγου, αλλα πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που η συνέλευση είχε οριστεί για την Τρίτη, οι υπογραφές θα έπρεπε να μαζευτούν μετά από αυτή. Επίσης διαφωνούμε με τη θεματολογία της ΓΣ καθώς στις σημερινές οξυμένες συνθήκες όπου η κυβέρνηση αποφάσισε την ψήφιση νέων μέτρων, που φορτώνουν νέα βάρη στις πλάτες τις δικές μας και των γονιών μας, δεν μπορούμε να περιοριζόματε μόνο σε καθαρά θέματα σχολής, χωρίς να τα υποτιμούμε, αλλά θα πρέπει να συζητηθούν και τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα.
Υπέγραψε: ΠΚΣ και ορίζει αντιπρόσωπο την Μαριλένα Κωτσαντή


ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
    Μετά τις πρόσφατες εξελιξεις στην πλατεία του Συντάγματος και την αυθόρμηση μαζική κίνηση του λαού ενάντια σ'αυτήν τη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης σε νεολαία, εργαζόμενους μέτα την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στκς 11 Μαΐου όπου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπάθησε να καταστείλει με τον πιο βίαιο και δολοφονικό τρόπο την πορεία, μετα τις πρόσφατες δηλώσεις από την υπουργό παιδείας για κατάθεση του νομοσχεδίου-εκτρώματος για την εκπαίδευση σε λίγοτερο από ένα μήνα και τις δηλώσεις πρυτάνεων για εισαγωγή διδάκτρων από το Σεπτέμβρη στις σχολές και μετα την πρόσφατη ανακοίνωση για το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος, κρίναμε εκ των ουκ άνευ η Γ.Σ. να μεταφερθεί νωρίτερα από την ορισμένη ημερομηνία, δηλαδή 2/6/2011.
    Την Πέμπτη 2/6/2011, η λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος έχει καλέσει του φοιτιτικούς συλλόγους σε συμμετοχή σε αυτήν, μετα την πορεία που έχει προγραμματιστεί, με προσυγκέντρωση στις 16:00 στα Προπύλαια. Καταγγέλουμε την μυωπική στάση της Ισορροπίας η οποία, πέρα του ότι σαμποτάρισε τη σημερινή ΓΣ, καθώς μάζευε αντιπαραθετικές υπογραφές για ΓΣ την Πέμπτη στις 13:00 και όχι νωρίτερα για να μπορέσει ο Σύλλογος να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και καταγγέλουμε το γεγονός ότι από τη θεματολογία της ΓΣ απουσιάζουν τα δέοντα θέματα στα οποία ο ΣΦΟΑ οφείλει να έχει τοποθέτηση, το γεγονός ότι υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο ο Σύλλογος να μη συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που ορίζονται και στις μαζικές λαϊκές συνελεύσεις της πλατείας Συντάγματος.
Υπέγραψε: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
   Η Ισορροπία θεωρεί πως όταν το ΔΣ του ΣΦΟΑ αυθαιρετεί, αλλάζοντας την τελευταία στιγμή την ημερομηνία διεξαγωγής μιας ΓΣ, που είχε οριστεί μια εβδομάδα πριν, χωρις τα μέλη του ΣΦΟΑ να προλάβουν να ενημερωθούν, τότε τα ίδια αυτά μέλη μπορούν να επαναφέρουν τη διεξαγωγή μιας συνέλευσης. Η διαδικασία με τη συλλογή υπογραφών είναι απόλυτα νόμιμη και δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός απ' αυτήν. Το γεγονός που συνέβαλε στη μη διεξαγωγή της συνέλευση της Τρίτης ήταν η έλλειψη απαρτίας, που οφειλόταν στην ελλιπή ενημέρωση του ΣΦΟΑ
Υπέγραψε: ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΚΣ
Προτείνουμε η κάθε παράταξη να ορίσει ονομαστικά τους αντιπροσώπους της, ώστε να συγκροτηθεί το ΔΣ και να οριστούν αντιπρόσωποι για το Πανσπουδαστικό Συνέδριο, οι οποίοι θα είναι αιρετοί και ανακλητοί. Εμείς ορίζουμε ως αντιπρόσωπό μας την Κωτσαντή Μαριλένα και αναπληρωματικό τη Ρεμπή Άνθια. 

 Υπέγραψε: ΠΚΣ και ορίζει αντιπρόσωπο την Κωτσαντή Μαριλένα