Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 14/10/2013

Η Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Υπογράφουν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ

Πρόταση Μ.Α.Σ.
Καλούμε την Πέμπτη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των σχολών Υγεία για κοινό συντονισμό και και σχεδιασμό της δράσης μας για την υποχρηματοδότηση στην Υγεία και την κατάσταση στα πανεπιστήμια.

Υπογράφει: ΠΚΣ
Δεν υπογράφουν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ

ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
Οι φοιτητικοί σύλλογοι θεωρούμε ότι πρέπει να συντονίζονται και να καθορίζουν το σχεδιασμό τους στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων που είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του συλλόγου.
Στη βάση αυτή θεωρούμε ότι πρέπει να συζητούν και τα διοικητικά συμβούλια, δεσμευόμενα για τις αποφάσεις των Γ.Σ. Από τη στιγμή που το ζήτημα που τέθηκε δεν έχει συζητηθεί, και ανοικτεί σε προηγούμενη Γ.Σ. δεν θεωρούμε ότι έχει νόημα το Δ.Σ. να πάρει τέτοια απόφαση πάνω σε αυτό.




















ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Από το χώρο της κατάληψης συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι και 8 εξωσχολικοί. Όλοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της ασφάλειας, απ' οπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι ανήλικοι, ενώ οι 8 εξωσχολικοί πέρασαν από αυτόφωρο.
Όλοι έχουν δικαίωμα στο να διεκδικούν τα αιτήματά τους, αλλά παράλληλαπρέπει και οι νόμοι να εφαρμόζονται και να μην παραβιάζονται.
Δεν συμφωνούμε με συλλήβδην συλλήψεις ανηλίκων μαθητών, πολύ περισσότερο απ' το χώρο του σχολείου τους, αλλά όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις ή εξωσχολικοί χρησιμοποιούν το χώρο αυτό για άλλους λόγους, τότε θα πρέπει να ακολουθείται ότι επιτάσσει ο νόμος.

Υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ