Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 14/04/2011



Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α 14/04/2011

 Η Επιτροπή χώρου ψήφισε για το θέμα με τα ντουλαπάκια:

  • Να γίνουν οι διαδικασίες άμεσα, στις 9/5/2011
    Υπέγραψαν: Δρίτσας Κωνσταντίνος
  • Να γίνουν οι διαδικασίες από την αρχή της νέας χρονιάς, τον Σεπτέμβρη:
    Υπέγραψαν: Κατσαούνης Σπύρος, Σιαμαντάς Γιάννης, Μιχελογιαννάκης Δημήτρης, Κωτσαντή Μαριλένα

    Πρόταση Ισορροπίας

    Η διαχείρηση του blog να γίνεται μόνο από την Ισορροπία για φέτος (μία παράταξη) κατά το πρότυπο της τήρησης πρακτικών και σφραγίδας που επίσης τηρούνται από μία παράταξη το καθένα, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ - ΝΔΦΚ αντίστοιχα. Αυτή η πρόταση γίνεται για λόγους ευελιξίας, ταχύτητας και ευθύνης.

    Υπέγραψαν: ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
    Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ


    Καλούμε Γ.Σ. ΣΦΟΑ την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 και ώρα 12.30 στο ΑΕΠ με θεματολογία:
    • Εμφυτεύματα
    • Θέματα Σχολής
    • Νομοσχέδιο Παιδείας
    • Συγγράμματα
    Την ώρα της Γ.Σ. να μην πραγματοποιηθούν παραδόσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ούτε κλινικές.

    Υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
    Δεν υπέγραψαν: ΠΚΣ

     

    Πρόταση ΠΑΣΠ

    Η ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής, ύστερα από γενική συνέλευση Τμήματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/4/2011, προτείνει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί ο ΣΦΟΑ το θέμα της εισαγωγής της Εμφυτευματολογίας στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Επειδή όλες οι προηγούμενες προσεγγίσεις, δεν οδήγησαν σε κάποιο κοινό στόχο ολόκληρου του Συλλόγου και λόγω του μη ξεκάθαρου τοπίου που επικρατεί αυτή τη στιγμή, σχετικά με την εταιρεία, και του τρόπου εισαγωγής και προμήθειας των υλικών, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ως εξής:
         Πέραν του μνημονίου το οποίο έχει μονοπωλήσει τις συζητήσεις και τις προτάσεις μας τα οποία έχουν προκαλέσει την αδιαφορία του συλλόγου στις συνελεύσεις, θέλουμε να επικεντρωθούμε στο πώς θα διδαχθεί το μάθημα της Εμφυτευματολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο και να διασφαλίσει ότι θα γίνει στη σωστή κατεύθυνση και θα προσεγγίσει το αντικείμενο με ολότητα και ευρύτητα χωρίς γνωστικά κενά. Αφού διασφαλιστεί ότι μας καλύπτει η γνώση για τα εμφυτεύματα, τότε πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση ομαλή και σαφής ανάμεσα στα εξάμηνα έτσι ώστε να "απορροφηθεί" η γνώση και να εκπαιδευθούν οι φοιτητές σωστά τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά. Δηλαδή η προσέγγιση πρέπει να γίνει από τα μικρότερα έτη με συγγράμματα και εργαστήρια και σωστό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδόμες ώστε να γίνει ομαλή μετάβαση στις κλινικές (ΚΣΑ) με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.
    Το ρόλο της σύνταξης και διευθέτησης του προγράμματος σπουδών θα γίνει από μια επιτροπή (η οποία έχει οριστεί από τον Πρόεδρο, και κατα προτίμηση εκλεγμένη), η οποία θα ασχοληθεί μόνο με το θέμα των εμφυτευμάτων και μόλις καταλήξει στο τελικό "σκελετό" να το στείλει στην επιτροπή σπουδών και αφού εγκριθεί, ύστερα να σταλεί στη ΓΣ τμήματος. Αφου θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα μας και θα έχουμε καταλήξει ότι η Οδοντιατρική Σχολή μπορεί να εισάγει την ενσωμάτωση εμφυτευμάτων στο προπτυχιακό (σε 5 έτη) τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για υπογραφές και μνημόνια. Αφού θα έχουμε θέσει τις βάσεις, θα διεκδικήσουμε από ισχυρή θέση, συμφωνία με εταιρεία, όχι με πελατειακή σχέση αλλά με επίσημους διαγωνισμούς και διαδικασίες φανερές όπως γίνεται μέχρι τώρα και με τα υπόλοιπα υλικά.

    Υπέγραψαν: ΠΑΣΠ
    Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΕΑΑΚ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΠΚΣ


    Πρόταση ΔΑΠ

    Για το ζήτημα της εισαγωγής της εμφυτευματολογίας στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών πρέπει σαφέστατα να πάρει θέση ο φοιτητικός σύλλογος μέσω ΓΣ. Μέχρι σήμερα όμως επικρατεί ασάφεια και ως προς την προσαρμογή του προγράμματος αυτού στο πρόγραμμα σπουδών (ωρολόγιο πρόγραμμα, ποιότητα εκπαίδευσης, στόχοι προγράμματος) και ως προς τις προϋποθέσεις και τον τρόπο χρηματοδότησης του προγράμματος. Είναι συνεπώς αδύνατο να απαντήσει ο φοιτητής απλοϊκά στο θέλω ή όχι εμφυτεύματα. Προτείνουμε λοιπόν τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΦΟΑ στην επιτροπή εμφυτευμάτων που ορίστηκε σήμερα 14/4/2011 από τη ΓΣ Τμήματος και τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης θέσης για τον τρόπο εισαγωγής του προγράμματος στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Όταν ετοιμαστεί η πρόταση να συγκληθεί ΓΣ φοιτητών ώστε να αποφασίσουμε πάνω σε κάτι συγκεκριμένο, μελετημένο και υλοποιήσιμο.

    Υπέγραψαν: ΔΑΠ
    Δεν υπέγραψαν: ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΑΑΚ, ΠΚΣ


    Πρόταση ΠΚΣ

    Καλούμε εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΦΟΑ την Πέμπτη 12 Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η ημερομηνία των εκλογών να οριστεί απο τον σύλλογο, να συζητηθεί ο εκλογικός κανονισμός και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών.

    Υπέγραψαν: ΠΚΣ
    Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΕΑΑΚ


    Πρόταση Ισορροπίας

    Η Ισορροπία επιλέγει να μην καταθέσει την άποψη της για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΦΟΑ όσον αφορά την εισαγωγή της διδασκαλίας των εμφυτευμάτων, διότι πιστεύει ότι είναι θέμα που αφορά σύσσωμη τη Γενική Συνέλευση ΣΦΟΑ.

    Υπέγραψαν: ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
    Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΠΚΣ


    Πρόταση ΡΑΤ-ΕΑΑΚ

       Για το θέμα των εμφυτευμάτων δεν καταθέτουμε πρόταση στο ΔΣ, γιατί θεωρούμε το ζήτημα, ζήτημα Γενικής Συνέλευσης.
        Για την εκλογοαπολογιστική, θεωρούμε πως σε μια τόσο πολιτικά συμπυκνωμένη χρονική περίοδο οι ΓΣ πρέπει να έχουν στόχο την προώθηση του φοιτητικού κινήματος και όχι μόνο τη διευθέτηση του του ζητήματος των εκλογών που τελικά δεν καθορίζουν την πορεία του φοιτητικού κινήματος.

    Υπέγραψαν: ΕΑΑΚ
    Δεν υπέγραψαν: ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΠΚΣ