Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 22/10/2014

Οι αρμοδιότητες του Δ.Σ. επανακατανέμονται ως εξής:
  • σφραγίδα: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
  • πρακτικά: ΠΚΣ
  • μπλογκ: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
  • ταμείο: ΠΟΡΕΙΑ
Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. τη σφραγίδα έχει ο πρόεδρος, δηλαδή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, βάσει του καταστατικού του Σ.Φ.Ο.Α.

Υπογράφουν όλοι

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 21/10/2014

Η συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Υπογράφουν: ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

Προτείνεται νέα Γ.Σ. την Τετάρτη 5/11 στη 13:00 στο ΑΕΠ με θεματολογία:
  1. Ζητήματα Σχολής (με εξειδίκευση μέσα από συνελεύσεις ετών)
  2. Κεντρικά Φοιτητικά Ζητήματα (διαγραφές, σίτιση-στέγαση, συγγράμματα κλπ)
  3. Ζητήματα μέσα στην κοινωνία που μας πλήττουν και σαν φοιτητές.
Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

Ψηφίσματα από ΠΚΣ
Ψήφισμα 1
Κινητοποίηση την Πέμπτη 23/10 στις 9:00 στην Πρυτανεία μαζί με άλλους φοιτητικούς συλλόγους για την υποχρηματοδότηση, για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια και για την αύξηση καταστολής απέναντι σε φοιτητές.

Υπογράφει: ΠΚΣ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ

Ψήφισμα 2
Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12:00 στο Σύνταγμα. Δεν ανεχόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας να ζούμε με ψίχουλα.
Διεκδικούμε:
  • Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές. Ούτε 1€ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-σημειώσεις-αναλώσιμα-μεταφορές.
  • Ακίνητα των ιδρυμάτων και δημόσια κτήρια να μετατραπούνε σε εστίες στην ευθύνη του κράτους! Επίδομα ενοικίου, δωρεάν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους κάνουν αίτηση και δεν μπαίνουν σε εστίες.
  • Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών που να καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών.
  • Έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές.
  • Καμιά εφαρμογή του νόμου-πλάσιο και σχεδίου "Αθηνάς". Να μην περάσουν οι οργανισμοί των ιδρυμάτων. Ούτε σκέψη για νέο σχέδιο ---.












Υπογράφει: ΠΚΣ
Δεν υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ

Τοποθέτηση ΠΚΣ
Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις των ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ για τη στάση απέναντι σ' ένα Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, που έχουν πάρει απόφαση πάνω από 700 φορείς, εκ των οποίων οι 39 είναι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Αναρωτιόμαστε σε ποιο απ' τα αιτήματα διαφωνούν οι συνάδελφοι ή σε ποια ενότητα γενικά και αόριστα καλούν. Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ' τη στάση αυτή. Τους ενοχλεί που δεν είναι συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δεν κάνουν τίποτα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για το μόνο που παλεύουν είναι για να πέσει η Κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους φοιτητές να βουλιάξουν το Σύνταγμα 1η Νοέμβρη, να ακουστεί η δική μας φωνή.

Τοποθέτηση ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
Οι δυνάμεις της ΠΚΣ-ΜΑΣ-ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΠΑΜΕ, αντίστοιχα με τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική αναμονή, έτσι κι' αυτές καλλιεργούν την αναμονή για τη "λαϊκή εξουσία" μέσα από κινητοποιήσεις-"πιστόλια" στον αέρα χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Ο ΣΦΟΑ ποτέ δεν μπήκε κάτω απ' την ομπρέλα του ΠΑΜΕ και οποιασδήποτε κομματικής κινητοποίησης. Δε θα γίνει αυτό τώρα, ούτε μέσα από ΔΣ.

Κινητοποίηση του ΣΦΟΑ την Πέμπτη 23/10 στις 12:00 μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ. και τους μαθητές στην Πρυτανεία και συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6:00 στα Προπύλαια.

Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ
Δεν υπογράφει: ΠΚΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Καταθέτουμε ψήφισμα στον ΣΦΟΑ ως επιτροπή 3ου έτους ότι με απόφαση συνέλευσης έτους που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 17/10/2014, τα σεμιναριακά μαθήματα της Φυσιολογίας Στοματογναθικού Συστήματος (5ο εξάμηνο) να γίνονται προαιρετικά, χωρίς λήψη απουσιών.

Υπογράφουν: Επιτροπή 3ου έτους, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ

Γ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 21/10/2014

Προεδρείο
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: -
ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: Γεωργακάκης Θοδωρής
ΠΚΣ: -
ΠΟΡΕΙΑ: Σουλιώτη Μυρτώ

Πρωτολογία
1. ΠΟΡΕΙΑ: Σουλιώτη Μυρτώ
2. ΠΚΣ: Ραλάτου Αφροδίτη
3. ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: Παπαδάκη Μαριλένα
4. Ανένταχτος: Γούσιας Χρήστος
5. ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: -
6. Αγωνιστικές Κινήσεις: Κουφοπαντελή Αφροδίτη

Πριν τη δευτερολογία θα επανεκτιμηθεί η απαρτία.

Δευτερολογία
1. ΠΟΡΕΙΑ: Σουλιώτη Μυρτώ
2. ΠΚΣ: Κωτσαντή Μαριλένα
3. ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: Γεωργακάκης Θοδωρής
4. Ανένταχτος: -
5. ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: -
6. Αγωνιστικές Κινήσεις: Μπέλεση Χρύσα

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 14/10/2014

Καλούμε το σύλλογο σε μαζική παράσταση στη συνέλευση Τμήματος αύριο Τετάρτη 15/10 στις 9:30, όπου θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για σημαντικά φοιτητικά ζητήματα. Η μαζική παρουσία μας είναι απαραίτητη καθώς στην προηγούμενη Συνέλευση Τμήματος, δεν δέχτηκαν να μας ακούσουν, επέμειναν για την παρουσία ενός και μόνο αντιπροσώπου από τους φοιτητές, παρά την αντίθετη απόφαση που έχουμε πάρει. Καλούμε και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που δεν παρευρέθηκαν την προηγούμενη φορά, να είναι παρούσες.

Υπογράφουν όλοι

(Πέρασε)

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 08/10/2014

Η συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Υπογράφουν: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, ΠΟΡΕΙΑ



Τοποθέτηση ΠΚΣ για το 1ο ψήφισμα
Συμφωνούμε ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το τραγικό γεγονός με τους τρεις νεκρούς οπλίτες. Όμως διαφωνούμε με την λογική ότι η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ δεν δίνουν λεφτά για τον στρατιωτικό εξοπλισμό. Λεφτά δίνονται κυρίως για τους μισθοφόρους οπλίτες και όχι για τους Έλληνες φαντάρους ώστε να καλύπτονται τα απαραίτητα σε συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής. Επίσης λύση στο πρόβλημα αυτό δεν είναι το να αλλάξει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και συνεχώς ο φοιτητικός σύλλογος να απαιτεί να φύγουν μόνο συγκεκριμένα πρόσωπα από το υπουργείο, αλλά λύση μπορεί να είναι μόνο η απαλλαγή μια και καλή από τα δεσμά του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Το ψήφισμα 1 δεν πέρασε.
Το ψήφισμα 2 πέρασε.

Υπογράφουν όλοι

Γ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 08/10/2014

Προεδρείο
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:
ΡΑΤ-ΕΑΑΚ: Νομικού Αικατερίνη
ΠΟΡΕΙΑ:
ΠΚΣ:

Πρωτολογία
1η τοποθέτηση: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - απουσιάζει
2η τοποθέτηση: ΠΚΣ
3η τοποθέτηση: Αγωνιστικές Κινήσεις
4η τοποθέτηση: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
5η τοποθέτηση: ΠΟΡΕΙΑ

Δευτερολογία
1η τοποθέτηση: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
2η τοποθέτηση: ΠΚΣ
3η τοποθέτηση: Αγωνιστικές Κινήσεις
4η τοποθέτηση: ΡΑΤ-ΕΑΑΚ
5η τοποθέτηση: ΠΟΡΕΙΑ

Ημερήσια Διάταξη
  1. Κεντρικό Πολιτικό
  2. Οργανισμούς
  3. Διαγραφές
  4. Σίτιση - Στέγαση
  5. Ζητήματα Φοιτητών

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 02/10/2014

Ζητάμε ενημέρωση και τοποθέτηση απ’ την Πρόεδρο σαν Δ.Σ. του Σ.Φ.Ο.Α. για τα έξοδα για τον ηλεκτρονικό φάκελο, από που προέρχονται καθώς και για μια σειρά ζητημάτων (security, καθαριότητα, διαγραφές κ.λ.π.)

Υπογράφουν όλοι

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Δ.Σ. Σ.Φ.Ο.Α. 01/10/2014








































Υπογράφει: ΠΚΣ
Δεν υπογράφει: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Ορίζεται Γ.Σ. για Τετάρτη 08/10/2014 13:00 στο ΑΕΠ με θεματολογία:

  1. Κεντρικό Πολιτικό
  2. Οργανισμούς
  3. Διαγραφές
  4. Σίτιση - Στέγαση
  5. Ζητήματα Φοιτητών
Οι παραδόσεις, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια να μην πραγματοποιηθούν. Οι κλινικές να γίνουν προαιρετικά.

Υπογράφουν: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΡΑΤ-ΕΑΑΚ, ΠΟΡΕΙΑ
Δεν υπογράφει: ΠΚΣ

Τοποθέτηση ΠΚΣ
Πιστεύουμε ότι ο σύλλογος ακόμα δεν προϋποθέτει τις συνθήκες ώστε να "βγει" η συνέλευση. Θα ήταν καλό, πρώτα να γίνει κουβέντα στα έτη, να κλιμακωθεί η δράση μας ώστε η Γ.Σ. να είναι μαζική, να βάλουμε δράση μπροστά στα αυξημένα προβλήματά μας. Προτείνουμε η Γ.Σ. να μπει στα μέσα Οκτώβρη μπροστά στο πανεργατικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Τοποθέτηση ΠΟΡΕΙΑΣ & ΕΑΑΚ όσον αφορά στο ψήφισμα της ΠΚΣ
Οι παραταξιακές κινητοποιήσεις που καλεί το ΜΑΣ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και που τις βαπτίζει "πανεργατικές" καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες του οργανωμένου συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος. Τα μέλη του ΜΑΣ δεν έχουν έρθει ούτε μια φορά με την πρόθεση συνδιοργάνωσης και συναπόφασης ενός αγώνα με μαζικές διαδικασίες, όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει την άποψή του ισότιμα. Αντιθέτως, φέρνει στο Δ.Σ. προς ψήφιση ένα πλαίσιο με το οποίο προσπαθεί να καπελώσει το σύλλογο. Ως ΠΟΡΕΙΑ δε βάζουμε κανένα εμπόδιο στην όποια κινητοποίηση θέλει να διεξάγει το ΜΑΣ αλλά δε θα συναινέσουμε στο να γίνει ο ΣΦΟΑ ουρά αυτού και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που νομίζει ότι αποτελεί το μοναδικό εκφραστή των συμφερόντων της πληττόμενης πλειοψηφίας.

Τοποθέτηση ΠΚΣ
Δεν υπάρχει λόγος να κάτσουμε να συνδιαμορφώσουμε κείμενα ή να συνεργαστούμε με δυνάμεις που έχουν δείξει με ποια μπάντα είναι, τι σκοπό έχουν παίξει στην οργάνωση του κινήματος. Μέχρι και στη σχολή μας φαίνεται ότι η ΠΟΡΕΙΑ το μόνο που κάνει είναι να λέει 2 πράγματα σε μία Γ.Σ. Ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι πρέπει να συμμαχήσουμε, να συνδιαλέξουμε με παιδιά σαν και εμάς που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ανάγκες. Το ΠΑΜΕ είναι το μόνο που έχει δείξει εδώ και τόσα χρόνια τη συμβολή στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και δεν αποτελεί ουρά των ξευτιλισμένων κυβερνητικών συυνδικαλιστικών δυνάμεων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ όπου οι συνάδελφοι τόσο των ΕΑΑΚ όσο και της ΠΟΡΕΙΑΣ τους εμπιστεύονται απ' ότι φαίνεται απόλυτα.

Τοποθέτηση ΠΟΡΕΙΑ - ΡΑΤ-ΕΑΑΚ για τη Συνέλευση
Ένας αγώνας με νικηφόρα προοπτική δεν κλιμακώνεται μέσα από τις συνελεύσεις ετών και μέσα από μια απόφαση του ΜΑΣ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ για κινητοποίηση. Το ΜΑΣ προσπαθεί να αντικαταστήσει το ανώτερο όργανο του συλλόγου, τη Γενική Συνέλευση, όργανο μέσω του οποίου οι φοιτητές μαζικά και συλλογικά μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα και να πετύχουν νίκες, με τις συνελεύσεις ετών, εργαστηρίων και γενικά να προάγει την πολυδιάσπαση του ΣΦΟΑ. Το ΜΑΣ, επειδή νομίζει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια και μη εμπιστευόμενο τις δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος, υποσκάπτει τις μαζικές διαδικασίες, όπου δεν μπορεί να τις ελέγξει. Εμείς επειδή πιστεύουμε στις δυνάμεις των φοιτητών, καλούμε το Σύλλογο σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13:00 στο ΑΕΠ.